Leverans 3 - 5 arbetsdagar / Fraktfritt över 599 kr.

Vad är Månadens djurhem?


OBS Denna månad fokuserar vi på att samla in för djuren i Ukraina!

Hos oss på Charity Bowl står det varje månad ett djurhem i fokus. Under en hel månad samlar vi in gåvor i form av foder, leksaker, kattsand etc. som alla ni underbara djurvänner vill stödja Månadens djurhem med. Sedan skickar vi ut samtliga produkter direkt från vår grossist i flera paket direkt till djurhemmet, fraktfritt! 

Tänk er att djurhemmet under en månads tid får en *jäkla massa* tillbehör till djuren! Det är ju underbart att kunna ordna det tillsammans eller hur!

Hur fungerar det att ge till Månadens djurhem?

1

Gå in på djurhemmets egen sida här på Charity Bowl.

2

Inne på sidan väljer du vad du vill bidra med. Lägg till varorna i din varukorg och genomför din beställning i kassan. Vi tar inte ut någon fraktavgift! På vår Facebooksida uppdaterar vi regelbunden vilka saker som har blivit skänkta.

3

Under hela månaden så skickar vi ut order till Månadens djurhem direkt från vår grossist. Vi uppdaterar även om detta på vår Facebooksida och även djurhemmet själv berättar om när de har fått paket.

4

Tillsammans har vi sett till att djurhemmet har fått en massa tillbehör till djuren!
Bra va? :)

Tidigare Månadens djurhem

Initiativet Månadens djurhem startades mars 2021.

November 2021
Oktober 2021

September 2021

Augusti 2021

Juli 2021

Juni 2021

Maj 2021

April 2021
Mars 2021

Vanliga frågor

Är det inte bättre att skänka pengar direkt till djurhemmet i stället för att köpa saker via er?

Först och främst: det år såklart fritt fram att hjälpa de olika djurhem på just det sättet man själv föredrar! Skänka pengar, jobba som volontär, köpa lotter, alla sätt är bra och behövs!

Hos oss kan djurvänner samlas och tillsammans se till att Månadens djurhem får en mängd produkter som de har behov av, vilket har varit väldigt uppskattat av de djurhem som redan varit Månadens djurhem. Och visst är det ibland roligt att ge bort en present i form av en fin matskål eller ett paket med superduperlyxigt blötmat istället för pengar? Om man dock absolut vill skänka pengar så finns det hos oss också möjligheten att köpa ett presentkort så att djurhemmet själv kan välja vad de vill handla.


Ni tjänar väl mycket pengar genom Månadens djurhem?

Vi är en nystartad liten verksamhet som drivs vid sidan av andra arbeten och som idag knappt går runt; det kostar en del att köpa in produkter, driva en webbshop, betala skatt, betala avgifter till Klarna, Paypal, osv. Vi har inte startat Chartity Bowl för att tjäna mycket pengar, då hade vi nog valt en annan bransch än djurtillbehörsbranschen där marginalerna är små, om man inte köper in väldigt stora partier samtidigt. Speciellt när man som oss försöker hålla priserna så låga som möjligt, plus att vi står för samtliga fraktkostnader för alla utskick för Månadens djurhem. Vi har också en Foderfond till vilken vi avsätter en del av våra inkomster. Fonden delar årligen ut bidrag till djurskyddsverksamhet.

Charity Bowls grundare har själv jobbat ideellt med djurskydd i mer än 20 år i olika länder och har i Sverige saknat en plattform där djurhemmen kan samlas och nå ut för att få hjälp i form av bidrag med mat, sand, vårdprodukter etc. (Utomlands har djurhem önskelistor på till exempel Amazon.) Och det verkar andra också ha gjort då responsen har varit fantastiskt, från både själva djurhemmen och de som vill stödja djurhemmen!

Till slut: även gåvor i form av pengar blir omsatta i produkter eller tjänster såsom foder och veterinärvård och leverantörerna av dessa produkter och tjänster tar i sin tur också så pass mycket betalt att deras verksamhet kan gå runt. Charity Bowl är bara ytterligare ett sätt att bidra till djurhemmens viktiga arbete och som sagt: alla sätt är bra och behövs!